bootstrap theme
Vinarija Vučji podrum

O nama

...i o vinima sa potpisom somboskih slikara!

Vinarija "Vučji podrum"

„Vučji podrum“ iz Sombora, mlada je porodična vinarija osnovana 2012. godine. Vuk Vujko, dipl. inženjer voćarstva i vinogradarstva je svoju ljubav prema vinu i umetnosti ukomponovao sa znanjem i iskustvom, i tako svim ljubiteljima vina ponudio jednu izvanrednu melodiju satkanu od, pre svega, kvalitetnih ukusa božanske kapljice, prefinjenih boja i mirisa i umetničkog doživljaja.
Porodični vinograd se nalazi u okolini Sombora, u mestu Bački Monoštor u Bačkom vinogradarskom rejonu. Sorte grožđa zastupljene u vinima našeg podruma su Šardone (Chardonnay), Sovinjon blan (Sauvignon Blanc) od belih, te Merlo (Merlot), Kaberne sovinjon (Cabernet Sauvignon) i Frankovka od crnih.
I tu se ne zaustavljamo. Planiramo vrlo skoro da ovu paletu dopunimo starim autohtonim sortama Tamjanikom belom i crnom kao i novijom sortom Probus nastalom na Institutu poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Naša vina

Vinarija „Vučji podrum“ ima godišnju proizvodnju od 15.000 boca vina. Za sada, sedam vrsta vina iz našeg podruma krase, osim izuzetnog i prepoznatljivog kvaliteta i bogatih bukea, i etikete inspirisane delima poznatih somborskih slikara.

Vino nije alkohol... ono je umetnost u boci, a kako zaokružiti priču o umetnosti ako ne delima velikih umetnika kao što su Milan Konjović, Sava Stojkov, Pavle Blesić...

Stara rimska poslovica kaže: „Da bi upoznao jedan narod sedi za njegov sto, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino, onda ćeš znati kakvi su to ljudi.“ Vodeći se ovom poslovicom, najbolji način da upoznate Sombor i Somborce jeste da uživate u somborskim vinima iz „Vučjeg podruma“ i delima somborskih slikara.

„Dan bez vina je kao dan bez Sunca“, francuska je poslovica koja nas je inspirisala da u naša vina utkamo niti, koje, nakon ispijene čaše bilo kojeg vina iz našeg podruma, i najtmurniji dan obasja zracima Sunca.

Proslavljeni pisac Paulo Koeljo kaže: „Uzmi ono što ti život pruža i probaj da piješ iz svake čaše. Svako vino valja probati, neka samo pijuckati, a neka treba popiti do kraja.“

Mi kažemo: uživajte u pijuckanju i ispijanju vina iz „Vučjeg podruma“, jer kada ih jednom probate, uživanje svim čulima biće potpuno.

© Copyright 2018. Vinarija Vučji podrum, Sombor - All Rights Reserved - Web by Agencija Soinfo